اعطاء تسهیلات ویژه به متقاضیان بوم گردی در سیستان و بلوچستان

سرزمین پهناور سیستان و بلوچستان در این حوزه دارای ظرفیت های فراوانی است که با همکاری و مشارکت مردم، بوم گردی می تواند سهم بسزایی را در جذب گردشگران بویژه گردشگران خارجی داشته باشد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان؛ مجتبی میرحسینی معاون گردشگری این اداره با اعلام این مطلب که بازیابی هویت روستایی را درگرو توسعه بوم گردی است خاطرنشان کرد: توسعه گردشگری بوم گردی باعث ایجاد اشتغال، رفع فقر، رونق اقتصادی وکارآفرینی در نواحی روستایی دارای قابلیت گردشگری خواهد شد و فعالیت هدفمند در این حوزه مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها را به همراه خواهد داشت.
میرحسینی گفت: با توجه به ابلاغ دستورالعمل و برنامه های تهیه شده برای اقامتگاه های بوم گردی به منظورتعیین سطح ، درجه بندی و ضوابط اقامتگاه ها باید زیرساخت های حوزه بوم گردی رادر استان فراهم کنیم.
میرحسینی یادآورشد: فعالیت های بوم گردی کمترین آسیب را به محیط زیست وارد می کند و درقالب این شعبه از گردشگری، غذاها، نوشیدنی ها، سفره آرایی ، صنایع دستی، آداب و رسوم ، آیین ها، موسیقی و فرهنگ محلی و بومی آن منطقه معرفی و به نمایش گذاشته می شود.
میرحسینی موقعیت روستاهای هدف گردشگری در سیستان و بلوچستان را برای توسعه بوم گردی عالی توصیف کرد و گفت: مناظر طبیعی ، تاریخی و فرهنگی استان در کمتر نقطه ای از ایران به صورت جامع قابل مشاهده است.
معاون گردشگری یادآور شد: برای توسعه گردشگری بوم گردی در سیستان و بلوچستان از الگوها و تجربیات موفق ملی و جهانی بهره خواهیم برد تا اهداف مورد نظر در کوتاه مدت و میان مدت محقق شود.
میرحسینی اعلام کرد: راهکار خروج از اقتصاد تک محصولی توسعه صنعت گردشگری می باشد و شکوفایی ظرفیت موجود بوم گردی یکی از موارد بسیار مهم در توسعه صنعت گردشگری در استان است.
وی افزود: بسیاری از گردشگران خواهان ایجاد فضاهای بومی و محلی بویژه در روستاهای دارای جاذبه گردشگری هستند، ولی توسعه صنعت گردشگری از جمله بوم گردی بدون ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی امکان پذیر نیست .
میرحسینی در ادامه ابراز امیدواری کرد: با اعطاء تسهیلات جدیدراه ورود سرمایه گذاران این صنعت بسیار هموار می شود.
وی با بیان این که اقامتگاه های محلی به اقامتگاه بوم گردی، خانه محلی، کلبه روستایی و کمپ تقسیم می شود که در ایران همه در قالب بوم گردی فعالیت می کنند.
میرحسینی ارایه خدمات به گردشگران داخلی و بین المللی در اقامتگاه بوم گردی را خانوادگی عنوان کرد و یادآور شد: طبیعت گردی، سیر و سیاحت در روستا، جنگل نوردی، گردشگری نجومی ، گردشگری کشاورزی و روستایی را از جمله فعالیت ها و خدمات آنان به گردشگران در این مراکز نام برد.
وی ظرفیت استان سیستان و بلوچستان رابا توجه به پهناوری و پراکندگی جاذبه های گردشگری و مواریث ارزشمند تاریخی در قیاس با سایر مناطق کشوردر توسعه بوم گردی کم نظیر اعلام کرد.
میرحسینی یادآور شد: تاکنون اقامتگاه های بوم گردی جایگاه واقعی خود را درمقایسه با سایر اقامتگاهها نیافته و فقدان فعالیت های صنفی و کانونی باعث عدم برخورداری از جایگاه واقعی در میان مردم، گردشگران و حتی فعالان گردشگری شده است.
میرحسینی گفت: اختصاص اعتبار قابل توجه و ارائه تسهیلات بانکی تا سقف 100 میلیون تومان با تنفس 6 ماهه و بازپرداخت 5 ساله با نرخ سود4درصد را فرصتی مغتنم برای استفاده از ظرفیت های بومی هر یک از روستاهای هدف و مناطق نمونه گردشگری اعلام کرد
وی افزود: این امکان به همت ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و تعامل با صندوق کارآفرینی امید در راستای تقویت ظرفیت های بومی و محلی استانی فراهم آمده است.
وی اعلام داشت:تسهیلات مذکور مشمول راه اندازی و بازسازی اقامتگاه های بوم گردی و نیز دفاتر خدمات مسافرتی خواهد شد که در حوزه طبیعت گردی فعالیت می کند.

انتهای پیام/

کد خبر 1394090740